"Scheiden met een goed gevoel?"


Kinder- en Jongerentherapeut
Scheidingscoach
Marloes Andriessen

 

 

Dé perfecte scheiding bestaat niet, maar je wilt het wel zo goed mogelijk regelen. Voor je kinderen, voor elkaar en voor jezelf. Tijdens een scheiding komen er veel emoties vrij en is het moeilijk om het roer recht te houden. Daarbij is goede hulp heel belangrijk. Het programma van  ‘Succesvol Scheiden Nederland’, waarbij ik ben aangesloten, kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. De methode helpt partners meer begrip voor elkaars standpunt te krijgen en emoties te neutraliseren. Want je wilt graag dat je ook na de scheiding nog met elkaar kunt blijven communiceren.

Lees hieronder in mijn nieuwe blog, hoe scheiden ook anders kan.
 

 


Scheiden met een goed gevoel

Blog juni 2016

 
Als je in een scheiding zit, ga je een vervelende tijd tegemoet. Je weet dat je hier door heen moet, maar je bent ook bang voor moeilijke gesprekken. Tijdens een scheiding komen er veel emoties vrij en is het moeilijk om het roer recht te houden. Je zou baat kunnen hebben bij goede hulp.
Recent ben ik aangesloten als coach van  ‘Succesvol Scheiden Nederland’. De methode helpt partners meer begrip voor elkaars standpunt te krijgen en emoties te neutraliseren.

Ervaringen
In één van de eerste sessies met een vrouw van 50 die mijn hulp inriep, merkte ik hoe prettig dit programma werkt. Zij was vooral boos en gekwetst, maar merkte ook dat deze houding in de gesprekken alleen maar weerstand opwekte.  Zij leerde in de VIP-coachingdag beter om te gaan met emoties en in te voelen hoe haar partner reageerde op haar communicatie. Na de coachsessies stond ze veel sterker in de onderhandelingen. Haar woede was geneutraliseerd en daardoor konden de partners op een respectvolle manier uit elkaar gaan.

VIP-dag
Tijdens een VIP (Very Intensive Personal)-coachingdag krijg je meer inzicht in
• je emoties en hoe je deze (tijdelijk) kunt neutraliseren
• communicatiestijlen om ze daarna beter/anders te hanteren
• conflictmodellen en hoe je deze kunt hanteren

In drie stappen leer je om beter te onderhandelen zodat je minder strijd en stress en meer succes krijgt in je scheiding. Je belandt niet in een nare vechtscheiding waar jullie kinderen de dupe van zijn. Want je wilt dat je ook ná de scheiding nog met elkaar kunt blijven omgaan en communiceren.
De Vip-coaching is een speciale trainingsdag voor mensen (alleen of samen) die gaan scheiden, midden in een scheiding zitten, of zelf na de scheiding moeite hebben met de onderlinge omgang en communicatie.

 

 

 

Meer informatie over Succesvol Scheiden vindt u door te klikken op:
www.succesvolscheidennederland.nl/de-coaches.nl
 

 

Kinder- en jongerentherapeut - Marloes Andriessen
A: Deken Swaensstraat 12, 5062 AL Oisterwijk - M: 06 15 528 303 - E: info@marloesandriessen.nl