3 VALKUILEN, gemaakt door gescheiden ouders, bij het maken van de vakantieplanning. JULI 2016


Nu de zomervakantie in aantocht is, vraag je je af hoe je de vakantieplanning rond krijgt met je ex-partner. Het is veel moeilijker, nu je gescheiden bent, om dit voor elkaar te krijgen. Je hebt de juiste intentie om het zo goed mogelijk te regelen voor je kinderen en voor jezelf. Zou je ex-partner deze intentie ook hebben?
 
Een cliënt verzuchtte deze week nog: “Ik vind het erg moeilijk om met mijn ex-partner rond de tafel te zitten. Ik ben nog boos omdat hij de oorzaak is waar de kinderen en ik nu inzitten. Begrijpt hij niet dat hij over de brug moet komen? Ik kan er niets aan doen. En hoe moet dat nu met de vakantieplanning. Dit is de eerste zomervakantie na de scheiding en ik vind het erg moeilijk om een gesprek aan te gaan”
 
Met deze mindset is het makkelijk om in de volgende valkuilen te stappen:

Valkuil 1;            
Je drukt je eigen wensen door, met minimaal overleg. Hierdoor ontstaat een grimmige sfeer bij de onderhandelingen.
 
Valkuil 2;            
Je denkt alleen aan je eigen belang en dat van je kinderen
 
Valkuil 3;            
Je bent niet in staat met je ex-partner te praten en hem iets te gunnen.
 
Het is lastig om je bewust te zijn, dat je emoties de oorzaak zijn van de negatieve gedachten! En wordt je gedrag hierdoor beïnvloed? Wat zijn jouw emoties en welke mindset heb je, waardoor je het je ex-partner zo moeilijk maakt? Wat heb je nodig om deze gedachten te veranderen en je emoties te neutraliseren?
 
Communicatie met je ex-partner is moeilijker dan je denkt! Niemand zegt dat communiceren over de vakantieplanning makkelijk is. Maar deze valkuilen kunnen leiden tot conflict en uiteindelijk is DAT schadelijk voor de kinderen.
 
Kijk voor meer informatie op www.succesvolscheidennederland.nl

Kinder- en jongerentherapeut - Marloes Andriessen
A: Deken Swaensstraat 12, 5062 AL Oisterwijk - M: 06 15 528 303 - E: info@marloesandriessen.nl