Waarom komt mama nooit kijken bij mijn zwemles? SEPTEMBER 2016

Het is weer woensdagmiddag. Sanne is er klaar voor. Ze kijkt om zich heen. Ze kijkt naar de deur, in de hoop dat mama daar zal verschijnen. Elke woensdag- en vrijdagmiddag weer. Mama is nog nooit geweest…
Lees VerderOuders scheiden, kinderen niet! AUGUSTUS 2016

Een scheiding voelt voor kinderen als het wegvallen van de basis van hun leven, zonder dat ze het tegen hebben kunnen houden. De vanzelfsprekendheid vervalt. Normaal gesproken vraagt een kind zich niet af of er morgen weer voor hem zal worden gezorgd, maar enkele basiszekerheden (betrouwbaarheid, vertrouwen) verdwijnen bij een scheiding. Ze kunnen niet meer naar ‘huis’. Kinderen hebben het er maar mee te doen. Niet een paar jaar, maar de rest van hun leven.
Lees Verder3 VALKUILEN, gemaakt door gescheiden ouders, bij het maken van de vakantieplanning. JULI 2016

Nu de zomervakantie in aantocht is, vraag je je af hoe je de vakantieplanning rond krijgt met je ex-partner. Het is veel moeilijker, nu je gescheiden bent, om dit voor elkaar te krijgen. Je hebt de juiste intentie om het zo goed mogelijk te regelen voor je kinderen en voor jezelf. Zou je ex-partner deze intentie ook hebben?
Lees Verder"Scheiden met een goed gevoel?" JUNI 2016


Lees Verder"Pubers en Ouders samen aan tafel" JANUARI 2016

Als ouder wil je graag helder communiceren met je kind. Jongeren interpreteren de boodschappen die ze krijgen op hun eigen manier. Zij ervaren hier gevoelens over en besluiten hoe te reageren. Die reactie is soms niet wat je als ouder ervan verwacht. Soms ontketent er een storm, soms wordt de boodschap al weer heel snel vergeten. Dat kan leiden tot onenigheid tussen beiden. Als ouder wil je het beste voor je kind. Maar op weg naar volwassenheid komt de ouder-boodschap niet altijd bij het ‘puberbrein’ aan.
Lees Verder"Leer kijken door de ogen van een kind" SEPTEMBER 2015

Je hebt een hele moeilijke beslissing genomen, je wilt gaan scheiden. Dan breekt er voor jou en je toekomstige ex-partner een heftige tijd aan. Je zult je kinderen samen met je toekomstige ex moeten vertellen dat jullie niet meer samen zullen blijven. Dat ze soms bij mama en soms bij papa zullen wonen. Dat jullie niet meer samen op vakantie gaan….
Lees Verder"Ik heb zo’n angst dat ik faalbang ben!" MEI 2015

Ook dit jaar gaan er weer bijna 200.000 jongeren in mei ‘op examen’. Voor sommige van deze kinderen is het een fluitje van een cent. Voor anderen wordt het buffelen…
Lees VerderImage Map Scheiding Ouders Kinderen Jongeren
Kinder- en jongerentherapeut - Marloes Andriessen
A: Deken Swaensstraat 12, 5062 AL Oisterwijk - M: 06 15 528 303 - E: info@marloesandriessen.nl